Noutati
Aboneaza-te la canalul nostru de blog si ramai mereu la curent cu ultimele oferte si actualizari ale sistemului ResurseERP

Deoarece legislatia din tara noastra este intr-o continua schimbare, dorim ca si clientii nostri sa fie mereu informati despre ultimele modificari aparute in sistemul ResurseERP:

Articole Utile
Ultimele Actualizari
Intrebari frecvente suport
Declaratia D112 - modificari 2020
09.Iun.2020
Sistemul de gestiune personal salarizare BANI 2020 a fost adaptat in conformitate cu prevederile legislative in vigoare...
Setari si instalare Modul Cron
20.Mai.2020
Modulul CRON are doua componente : un serviciu ce ruleaza pe orice calculator WINDOWS ce are acces la serverul PostgreSql al bazei de date principale si...
Ce este nou in ResurseERP-V10
01.Feb.2020
S-a trecut la Embarcadero Delphi 10.3 care ofera aducerea la zi a codului cu ultimele functii oferite de Windows 10, dar si cu conectare nativa la baza de date PostgreSQL fara ODBC.
Setare updater automat ResurseERP-V10
01.Feb.2020
Se descarca kit-ul din browser, se dezarhiveaza si se copie continutul pe fiecare statie in parte in folderul existent deja pentru a se pastra inregistrarea.
Cum puteti incepe o implementare
14.Dec.2019
Sistemul se poate instala cu inceputul oricarei luni, fiind necesare completarea nomenclatorului de articole, introducerea structurii organizatorice...
Instalare Managementul Documentelor
15.Noi.2019
Noul modul de gestionarea a documenteor lucreaza nativ cu bazele de date PostgreSql si nu necesita instalarea unui serviciu de FTP ca in trecut. Baza doc poate sta pe orice server PostgreSql si se configureaza ca atare.
ReasurseERP V10 - 10.Ian.2020

Modificari principale

Trecerea la Embarcadero Rio 10.3

Aplicatii pe 64-Biți si alte Tehnologii Noi

Securitate si Protocoale

Functionalitati noi

Elastic Search. Cautare inteligenta de tip Google

Filtrare inteligenta de tip Check Box

Sistem de atasare documente

Interfata si Design (UI/UX Design)

Interfata noua Multi-Tab

O noua interfata pentru adaugarea actelor

Editor grafic intiuitiv pentru printuri

Setari Design Tabelar - per user

Personalizare ecran de pornire - per user

Personalizare liste de rapoarte pentru ferestre - per user

Notificari si Alerte

Sistem de notificare intern

CRON. Sistem automat de emailuri

Sistem electronic de semnaturi

Rapoarte

Sistem Nou pentru Rapoarte Client

Sistem de rapoarte centralizat

Cub OLAP. Analiza tabelara cu pivot

Î.
Eroare la generarea declaratiilor: "Eroare citire tipuri declaratii instalate: java.lang.NullPointerException".
R.
De cele mai multe ori antivirusul sau windows defender blocheaza actualizarea fisierelor din folderul DIST (PlatphormaSQL\declaratii2012\dist). Fie se adauga folderul in exceptii, in antivirus sau windows defender, fie se copiaza manual folderul DIST de pe un calculator unde se reuseste actualizarea.
Î.
Eroare la generare D300: "F: validari globale, eroare structura: sectiune necunoscuta".
R.
Acest mesaj apare atunci cand se selecteaza declaratia gresita din lista, de ex: D301. Trebuie selectat D300.
Î.
Eroare la cautare firma dupa CUI: "https: webservicesp.anaf.ro: platitortvarest/apa/V3/WS/TVA".
R.
De cele mai multe ori acest mesaj apare cand site-ul celor de la ANAF intampina probleme sau cand sunt probleme cu conexiunea la internet pe calculatorul respectiv. Trebuie asteptat pana remediaza ei problema, respectiv pana ce calculatorul are o conexiune buna la internet.
Î.
Eroare la deschiderea oricarui tip de raport: "ERROR: relation "vw_actall" does not exist; Error while executing the query.".
R.
Atunci cand se intrerupe procesul de update al programului poate aparea acest mesaj. Trebuie reluat procesul de Actualizare, Update baza si Actualizare rapoarte si printuri, in aceasta ordine.
Î.
Eroare la generarea declaratiilor: "F: validari globale, eroare: Eroare fatala de parsare: 'com.sun.org.apache.xerces.internal. impl.io.MalformedByteSequenceException: Invalid byte 2 of 3-byte UTF-8 sequence.'
R.
Acest mesaj apare atunci cand in nomenclatorul de Parteneri, sunt una sau mai multe firme/persoane fizice care contin diacritice (ex: ä,è,á,ò). Cu ajutorul butonului "Verifica platitor TVA" va aduce datele automat daca ati introdus CUI-ul corect, sau daca sunt firme din afara Romaniei sa modificati manual denumirea unde sunt prezente caracterele cu diacritice.
Î.
Angajatorul trebuie sa retina contributia de asigurari sociale de sanatate si pentru persoanele care realizeaza venituri profesionale (drept autor, conventii civile) ? Daca retinem, cum raportam in declaratia 112 ?
R.
Contributia de asigurari sociale de sanatate se plateste la casele judetene de asigurari de sanatate de catre persoanele care realizeaza venituri profesionale (drept autor, conventii civile), nu se raporteaza in aceasta declaratie.
Î.
D112 - Daca depunem pe suport electronic si hartie (inca nu avem certificat digital), pe hartie se listeaza toti asiguratii (sa zicem 700 de asigurati, deci 80-90 pagini) ?
R.
Pentru depunerea declaratiei 112 la ghiseu, este necesar sa listati doar Anexa 1, nu este necesara listarea anexei 1.1 si anexei 1.2.
Î.
D112 - Nu pot modifica fisierul PDF generat din aplicatia Bani
R.
Fisiserul PDF nu este generat de Bani, ci de Soft-ul J pus la dispozitie de catre ANAF tocmai pentru alte aplicatii. Acest soft foloseste tehnologie Java ( firma SUN ). Soft-ul A ( PDF inteligent produs de ADOBE ) este pus la dispozitie pentru incarcare manuala. Concluzie: Ori se incarca datele "de mana" in D112 si se merge pe PDF inteligent ( Soft-ul A), ori se exporta XML din aplicatia Bani si se merge pe Soft-ul J care construieste PDF, verifica si semneaza. Ambele soft-uri sunt oferite de catre ANAF.
Î.
D112 - Apas butonul Export XML cu verificare sau generare PDF cu atasare XML si nu se intampla nimic, de ce ?
R.
Trebuie sa aveti instalata aplicatia JAVA.
Î.
Eroare in momentul selectarii butonului "Export XML cu verificare" la D112: "F: validari globale eroare structura: namespace ('mfp:anaf:dgti:declaratie_unica:declaratie:v6') lipsa sau incorect la sectiunea declaratieUnica. Valoarea corecta este xmlns='mfp:anaf:dgti:declaratie_unica:declaratie:v5'."
R.
Trebuie sa apasati butonul "Generare PDF cu atasare XML", astfel programul va actualiza declaratiile de pe site-ul ANAF.
@ Copyright 2020 Resurse Soft SRL. Toate drepturile rezervate.
  Telefon
  E-mail